Прокуратура проситиме про тримання під вартою без альтернативи застави для судді, якого підозрюють у смертельній ДТП

ДТП сталася у ніч на 26 травня
Фото: Київська міська прокуратура / Facebook
Київська міська прокуратура клопотатиме про запобіжний захід у вигляді арешту без можливості внесення застави для голови Макарівського районного суду Олексія Тандира.

Про це пресслужба прокуратури поінформувала у Facebook 27 травня.

"Київською міською прокуратурою буде невідкладно скеровано на розгляд Печерського районного суду Києва клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави", – ідеться у повідомленні.

Імені судді не уточнили, але в релізі вказано, що йдеться про підозрюваного у ДТП у нетверезому стані судді, арешт якого сьогодні одностайно дозволила Вища рада правосуддя.

Контекст:

У ніч на 26 травня в Києві сталася ДТП, унаслідок якої загинув нацгвардієць Вадим Бондаренко. За інформацією ЗМІ, у ніч ДТП військовослужбовець-строковик пішов розставляти інженерні загородження на блокпості, а коли він повертався з блокпоста, у нього на великій швидкості влетів Lexus.

Удень 26 травня Тандира повідомили про підозру за фактом скоєння смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння, його затримали. Як зазначали у ДБР, Тандир від медичного огляду на стан алкогольного сп'яніння відмовлявся. Прокуратура клопотала про примусове вилучення у судді біологічних зразків і зразки вже на дослідженні.

У Бондаренка залишилися дружина і троє дітей. Його батько і брат зараз захищають Україну на найгарячіших напрямках, розповіли у МВС.