СБУ ліквідувала проросійську ботоферму в Івано-Франківській області

Проросійських ботоферму в Івано-Франківській області організував місцевий житель, повідомили в СБУ
Фото: ssu.gov.ua
В Івано-Франківській області правоохоронці ліквідували ботоферму, яка виконувала завдання замовників з РФ. Про це 26 липня повідомили в СБУ.

За версією слідства, ботоферму організував місцевий житель, фахівець з інформаційних та телекомунікаційних технологій.

"Тільки з початку року він використовував для реєстрації фейковий акаунтів майже 12 тис. SIM-карт українських і російських мобільних операторів. Ботоферма працювала в основному в соцмережах, месенджерах і електронних гаманцях", - повідомили в СБУ.

Замовниками послуг були, в основному, клієнти з РФ. Послугами користувалися, коли потрібні були "масштабні спотворення реального стану речей".

"В основному, це" накрутка "кількості переглядів, переваг, коментарів в соціальних мережах і відеохостингу." Розрахунки "велися в рублях", - повідомили в СБУ.

В ході обшуків за місцем проживання організатора ботоферми правоохоронці вилучили спеціальне обладнання і майже 3 тис. SIM-карт операторів мобільного зв'язку.

Організатору мають намір повідомити про підозру по ст. 361 Кримінального кодексу (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку).