СБУ проведе масштабні антитерористичні навчання в більшості регіонів України

СБУ анонсувала масштабні навчання
Фото: ssu.gov.ua
Служба безпеки України проведе масштабні багатоетапні антитерористичні навчання в більшості регіонів України. Про це 19 квітня повідомив пресцентр СБУ.

У навчаннях візьмуть участь регіональні підрозділи СБУ, Національної поліції, Держприкордонслужби, Нацгвардії, Збройних сил України, Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Особливу увагу зосередять на захисті стратегічних об'єктів і державних кордонів, зазначили у пресцентрі.

"Метою заходів є удосконалення міжвідомчої взаємодії з протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам. У ході тренувань під посиленим захистом перебувають об'єкти критичної інфраструктури, у тому числі енергетичної та транспортної системи", – ідеться в повідомленні.

"Тренувальні заходи проводяться в умовах, максимально наближених до реальних, і з неухильним дотриманням прав і свобод громадян. Під час навчань в окремих районах можливе тимчасове запровадження особливого режиму, зокрема обмеження або заборона руху транспортних засобів і пішоходів, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд автомобілів тощо. СБУ звертається до громадян України – з розумінням поставитися до тимчасових незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців", – зазначено в повідомленні.

Контекст:

14 квітня СБУ також почала антитерористичні навчання в Харківській області. Вони триватимуть до кінця травня і відбуватимуться на всій території регіону, увагу приділять прикордонним районам.

Також 14 квітня почали навчання в Херсонській області. Особливу увагу зосередять на морській прибережній зоні регіону, а також адмінкордоні з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим.