СБУ в Одесі затримала агента російських спецслужб, який планував диверсії та теракти

У момент затримання фігурант передавав гроші за спалений автомобіль ЗСУ
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила в Одесі агента російської військової розвідки, який спланував серію терактів у регіоні. Про це пресцентр СБУ повідомив 10 січня.

Чоловіка затримали, коли він вербував виконавця для майбутніх злочинів. Затриманий – громадянин іншої держави, він періодично приїжджав до України за завданням російських кураторів, які перебувають на території невизнаної Придністровської Молдовської Республіки.

"Головним завданням зловмисника було розхитування суспільно-політичної ситуації в Одеській області через проведення диверсій та терористичних актів. Встановлено, що він організував підпал військового автомобіля ЗСУ в Одесі у грудні 2021 року, облив пам'ятник загиблим у війні з РФ українцям. Наступними об'єктами посягання мали стати офіси волонтерських та громадсько-політичних структур патріотичного штибу, а також військова техніка в Одеській області", – зазначили у СБУ.

У момент затримання фігурант давав завдання щодо підпалу військової техніки і передавав гроші за спалений автомобіль ЗСУ.

Агента повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Для нього обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.