СБУ викрила схему розкрадання в "Укрзалізниці"

Залізничники замість ремонту теперішніх закупили нові дизельгенератори
Фото: ssu.gov.ua
Замість виконання капітального ремонту дизель-генераторів в "Укрзалізниці" закупили дешеве обладнання невідомого походження. Для приховування незаконної угоди залізничники сфальсифікували документи, повідомили у СБУ.

Служба безпеки України задокументувала схему розкрадання коштів компанії "Укрзалізниця" через фіктивне виконання ремонтних робіт дизель-генераторів. Про це повідомив пресцентр СБУ 15 березня.

Правоохоронці встановили, що зловмисники діяли за підтримки низки керівників підрозділів "Укрзалізниці".

"Задокументовано, що всупереч умовам договору замість виконання капітальних ремонтних робіт існуючих на балансі дизельгенераторов ділки закупили дешеве обладнання невідомого походження. Для приховування незаконної оборудки залізничники фальсифікували технічну, бухгалтерську та іншу документацію", – зазначено в релізі.

У СБУ підкреслили, що стан цього обладнання важливий для забезпечення безпеки руху на залізниці. Експертизи, ініційовані спецслужбою, підтвердили, що через угоду "Укрзалізниці" завдано збитків майже на 2 млн грн.

Про підозру повідомили головного інженера одного з підрозділів регіональної філії Південно-Західної залізниці за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.