СБУ викрила зловмисників, які пропонували посаду голови Кіровоградської ОДА за $3,5 млн

Двох зловмисників затримали 26 травня
Фото: ssu.gov.ua
Служба безпеки України заявила про викриття групи, учасники якої пропонували за гроші посади, нібито маючи зв'язки у владі. Про це пресцентр СБУ повідомив 26 травня.

Зокрема, члени групи пропонували "купити" посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації за $3,5 млн.

За даними слідства, схему організувала жителька тимчасово окупованих територій Луганської області, яка координувала дії групи за допомогою телефона.

"Співробітники СБУ зафіксували участь у протиправній схемі громадського активіста, керівника низки благодійних та антикорупційних організацій. Він під час обговорення "кадрових питань" із кандидатами представлявся радником президента України і стверджував, що погоджує призначення на керівні посади з керівництвом Ради нацбезпеки й оборони України та Офісом президента", – повідомили у пресцентрі.

Двох зловмисників затримали в одному з київських банків після отримання всієї суми неправомірної вигоди. Їх планують повідомити про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу (зловживання впливом).

Відео: Служба безпеки України / YouTube


Контекст:

Постійного голови Кіровоградської ОДА немає із 15 квітня, коли звільнили Андрія Назаренка. Після нього тимчасовим виконувачем обов'язків призначили Валерія Жалдака.

Попереднього голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня затримали у зв'язку з обвинуваченнями в корупції 25 червня 2020 року. 28 червня Балоня звільнили.

26 травня Кабмін погодив призначення на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації Марії Чорної, яка зараз обіймає посаду директора департаменту агропромислового розвитку ОДА.