СБУ заявила про викриття шістьох осіб, які, ймовірно, вистежували заводи БПЛА у Дніпропетровській області

Затриманих також підозрюють у "зливі" координат місць розташування систем ППО
Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура / Facebook

Контррозвідники Служби безпеки України затримали шістьох підозрюваних в агентурній роботі на країну-агресора РФ, зокрема у шпигунстві за об'єктами військової та критичної інфраструктури Дніпропетровської області, серед яких – підприємства, котрі виробляють БПЛА для сил оборони. Про це 21 серпня в Telegram повідомила пресслужба СБУ.

Також окупантів цікавили локації ремонтних баз військової техніки ЗСУ та основних автошляхів, які використовують для переправлення української зброї й боєприпасів на передову, додали в українській спецслужбі.

За даними СБУ, згодом російські військові планували здійснити ракетні удари по визначених об'єктах.

"Щоб скоригувати вогневе ураження, ФСБ дистанційно завербувала шістьох місцевих жителів. Для цього російська спецслужба створила Telegram-канал, через який підшукувала прихильників рашизму. Для конспірації агенти діяли окремо один від одного на території різних населених пунктів регіону, але "звітували" єдиному куратору від ФСБ", – ідеться в повідомленні.

Щоб виявити локації підприємств із виробництва безпілотників, фігуранти, імовірно, використовували особисті зв'язки серед місцевих жителів, у яких "утемну" випитували потрібну інформацію.

Затриманих також підозрюють у "зливі" координат місць розташування систем ППО, поінформувала у Facebook Дніпропетровська обласна прокуратура. 

Шістьох фігурантів повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Зараз підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без визначення розміру застави.