СБУ заявила, що викрила в Чернігівській області організатора мережі антиукраїнських агітаторів

Матеріали зловмисники поширювали через інтернет
Фото: ssu.gov.ua

Житель Чернігівської області та його спільники поширювали матеріали, у яких дискредитували Українську державу і Збройні сили України, популяризували діяльність терористичних організацій "Л/ДНР" і закликали до порушення територіальної цілісності України, повідомили у СБУ.

Служба безпеки України в Чернігівській області викрила організатора мережі антиукраїнських агітаторів у інтернеті. Про це 7 лютого повідомила прес-служба СБУ.

За даними служби, українець займався агітацією за завданням спецслужб РФ.

"Пропагандист за завданням російських кураторів підшукав спільників для поширення матеріалів, у яких, зокрема, дискредитувалася Українська держава і Збройні сили України, популяризувалася діяльність терористичних організацій "Л/ДНР" і містилися заклики до порушення територіальної цілісності нашої країни", – ідеться в повідомленні.

Матеріали агітатори розміщували в соцмережах та на інтернет-сторінках.

"Співробітники СБУ також задокументували, що від посередників, підконтрольних російським спецслужбам, агітатори отримували завдання поширювати фейкову інформацію для маніпулювання громадською думкою задля впливу на електоральні настрої під час виборів президента України", – додали у СБУ.

Під час обшуку в будинку чоловіка вилучили комп'ютерне обладнання.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України, наразі вирішують питання про повідомлення затриманого про підозру.