СБУ затримала бойовика "ЛНР", який намагався оформити українську пенсію

Для затриманого планують обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою
Фото: ssu.gov.ua
Служба безпеки України затримала в Луганській області колишнього учасника незаконних збройних формувань "ЛНР". Про це 21 жовтня повідомив пресцентр СБУ.

Чоловік, який брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції, намагався потрапити на підконтрольну українській владі територію для оформлення пенсії.

"До лав бойовиків він приєднався в березні 2015 року. Там його призначили до так званої 4-ї окремої мотострілецької бригади "ЛНР", де він займався обслуговуванням ворожої військової техніки. Згодом зловмисник залишив угруповання і переховувався на тимчасово окупованій території Луганської області", – заявили правоохоронці.

Затриманого повідомили про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України. Для нього планують обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

СБУ перевіряє інформацію про причетність бойовика до скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

Контекст:

Відразу після анексії Криму 2014 року Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.