СБУ затримала двох керівників Одеського СІЗО, які вимагали гроші із затриманих за поліпшення умов перебування

У затриманих вилучили гроші та банківські картки
Фото: Служба безпеки України / Facebook

В Одеському СІЗО затриманим погрожували розправою або переведенням у карцер, вимагаючи грошей від родичів, повідомили у СБУ.

Співробітники Служби безпеки України затримали за систематичні хабарі двох представників керівництва Одеського слідчого ізолятора. Про це 2 березня повідомив у Facebook прес-центр СБУ.

Оперативники встановили, що зловмисники вимагали від затриманих і їхніх родичів неправомірну вигоду за "пом'якшення" умов перебування.

"Посадові особи для тиску на ув'язнених штучно утримували їх у карцері або переводили в камери, де їм погрожували фізичною розправою так звані смотрящі, які працювали на адміністрацію закладу", – ідеться в повідомленні.

Зокрема, задокументовано факт утримання в карцері одного з підозрюваних, від родичів якого зловмисники вимагали переказати $2000 на банківську картку.

"Попередня перевірка встановила, що лише за 2018 рік на цю картку було перераховано понад 2,3 млн грн", – заявили в прес-центрі.

Під час проведення обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили банківські картки, мобільні телефони, $1000 і 60 000 грн, а також "документацію, яка підтверджує протиправні дії працівників пенітенціарної системи", повідомили у СБУ.

Слідство веде територіальне управління Держбюро розслідувань у Миколаєві.