СБУ затримала на адмінкордоні з Кримом дезертира українських ВМС

Жінку затримали на пункті пропуску
Фото: ssu.gov.ua

Колишня мічман Військово-морських сил ЗС України у 2014 році не повернулася на материкову частину держави і була оголошена в розшук. Її затримали в пункті пропуску "Каланчак".

Співробітники Служби безпеки України затримали на пункті пропуску "Каланчак" на адмінкордоні з анексованим Кримом дезертира з Військово-морських сил Збройних сил України. Про це 22 березня повідомили у СБУ.

Як з'ясували правоохоронці, колишня мічман Військово-морських сил ЗС України у 2014 році не повернулася на материкову частину країни згідно з вказівкою Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ.

Військова прокуратура оголосила дезертира в розшук.

"Оперативники спецслужби отримали інформацію, що жінка планує виїхати з Криму для переоформлення документів, і затримали її під час перетину адмінкордону", – повідомили у СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Вирішують питання про обрання зловмисниці запобіжного заходу.