Щоб отримати квартиру в Києві, чоловік три місяці труїв співмешканку, зокрема й у лікарні, поки вона не померла – поліція

Під час обшуку виявили речовину, її передали на експертизу, зазначили в поліції
Фото: Поліція Києва / Facebook

67-річного чоловіка підозрюють у тому, що він до смерті отруїв свою співмешканку в Києві, намагаючись привласнити її квартиру. Про це 31 липня поінформувала у Facebook поліція столиці.

"Правоохоронці встановили, що 67-річний місцевий мешканець прожив близько 15 років із киянкою, перш ніж вирішив її отруїти. Маючи на меті корисливі мотиви, зловмисник останні три місяці життя співмешканки додавав їй у їжу й напої високотоксичний важкий метал, від якого жінці з кожним днем ставало зле й вона потрапила в лікарню", – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, чоловік труїв 60-річну жінку й у лікарні.

"Коли жінка вже не мала можливості самостійно пересуватися, порушник настояв на тому, щоб її виписали з лікарні, де він нібито продовжить самостійно опікуватися нею, а насправді продовжив злочинну справу, і за деякий час потерпіла померла. Згідно з висновками судово-медичної експертизи, смерть місцевої мешканки настала внаслідок запалення й некрозу внутрішніх органів, спричинених отруєнням важким металом", – пояснили в поліції.

Слідчі з'ясували, що "в подальшому фігурант сподівався привласнити квартиру співмешканки, а коли йому це не вдалося – забрав автівку вбитої жінки, а також близько $20 тис. й переїхав до Волинської області, де його згодом затримали співробітники поліції".

"Під час обшуку у квартирі слідчі вилучили гроші, банківську картку потерпілої, її автомобіль Suzuki, документи й пластикову ємність із сипучою речовиною, яку скерували на експертизу", – підкреслили в поліції.

Чоловіку оголосили підозру за п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів) і ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою.