Штурм волгоградської виправної колонії завершено, чотирьох в'язнів-нападників ліквідували

Росгвардія заявила про чотирьох ліквідованих нападників
Фото: Росгвардия / Telegram

Штурм виправної колонії №19 у Суровікіно Волгоградської області РФ, у якій ув'язнені влаштували бунт і захопили заручників, завершено. Про це 23 серпня повідомив російський пропагандистський Telegram-канал Shot із посиланням на джерела.

За попередньою інформацією пропагандистів, нападників знешкоджено, а заручників – врятовано.

Зараз колонію контролюють силовики, працюють кінологи, найближчим часом планують обшукати бараки, у яких жили нападники, додали пропагандисти.

Одного із заручників удалося врятувати, його евакуювала "швидка", поінформував російський Telegram-канал NEXTA Live.

Як повідомила в Telegram пресслужба Росгвардії, снайпери ліквідували чотирьох ув'язнених, які взяли в заручники співробітників колонії.

Російське пропагандистське агентство "РИА Новости" написало, що, за судовими матеріалами, трьох імовірних нападників було засуджено у провадженнях, пов'язаних із наркотиками, ще одного – за побиття до смерті, написали пропагандисти.

Контекст:

23 серпня в Суровікіно Волгоградської області Росії ув'язнені влаштували бунт у виправній колонії №19 і взяли заручників. Низка російських Telegram-каналів заявила про щонайменше трьох убитих співробітників колонії. За даними Telegram-каналу "Волгоград", нападники – радикальні ісламісти.

Нападники назвали свої дії помстою за терористів, які 22 березня влаштували стрілянину в підмосковному концертному залі Crocus City Hall і заперечили, що вимагали $2 млн і вертоліт.