Соліст гурту "Ляпіс" Міхалок ударив глядача під час концерту в Полтаві. Поліція відкрила провадження

Потерпілий полтавець категорично відмовився від написання заяви проти Міхалка, зазначили в поліції
Фото: sergey.mikhalok / Instagram
Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство" за фактом інциденту на концерті гурту "Ляпіс" у Полтаві 20 жовтня. Про це поінформували 21 жовтня на сайті регіонального управління Нацполіції.

Під час концерту гурту в Полтаві 20 жовтня один із глядачів вийшов на сцену. Між ним і Міхалком виник конфлікт, і артист ударив чоловіка головою в обличчя так, що той впав – це зафіксовано на відео.

Того ж вечора жителі Полтави повідомили в місцеву поліцію про те, що сталося. Слідчі виїхали на місце і знайшли потерпілого глядача.

"Однак постраждалий полтавець категорично відмовився від написання заяви і подальшого розслідування інциденту", – указано в повідомленні поліції.

Слідчий відкрив провадження за ознаками ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

"У розпорядженні в поліції є інформація від очевидців та відео, опубліковане в соцмережі. Відкрито і розслідується кримінальне провадження за статтею "хуліганство". Воно фактове", – пояснив "Сьогодні" речник поліції Полтавській області Юрій Сулаєв.

Санкція статті передбачає штраф від 8500 грн, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі до п'яти років.

Контекст:

Міхалок із 2015 року проживає в Україні. 24 серпня 2020 року президент України Володимир Зеленський на честь 29-ї річниці незалежності України вручив Міхалку нагороду у зв'язку з наданням йому звання заслуженого артиста України.