"Соромно, що це бачили діти". Дівчину, яка з арбалета поранила двох вчительок у полтавській школі, заарештували на два місяці

Петрова шкодує про свої дії
Фото: suspilne.media
Полтавський суд 8 вересня відправив під варту на 60 днів без права внесення застави 19-річну Таїсію Петрову, яка з арбалета поранила двох шкільних педагогів. Про це повідомляє поліція Полтавської області.

Прокуратура просила взяти дівчину під варту, адвокат натомість клопотав про особисте зобов'язання або домашній арешт. Сама Петрова не заперечувала проти рішення суду.

За словами прокурора Вадима Лук'янченка, у справі призначили 10 експертиз і допитали 15 свідків.

Підозрювана на засіданні зазначила, що шкодує про те, що сталося. "Якщо б я мала змогу повернутися у часі, то нізащо цього не зробила б. Просто прийшла б до тих жінок, яким я заподіяла шкоду, хоча вони не винні і цього не заслуговують, конструктивно вибудувала б діалог і вирішила б усе по-доброму", – заявила вона. Відео виступу опублікував Telegram-канал PavlovskyNews.

Вона також заявила, що їй "соромно, що все це бачили діти", і підкреслила, що не хотіла нікого вбивати, а хотіла "залякати, показати, що досить, насилля породжує тільки насилля". Водночас імен постраждалих вона не пам'ятає. Хлопчика, який відібрав у неї арбалет, Петрова назвала героєм.

Як раніше писали ЗМІ, нібито за день до нападу Петровій наснилося, що вона має когось убити. Але її адвокатка Ольга Шеховцова це спростувала. Адвокатка розповіла "Ґратам", що у школі №11, де її підзахисна навчалася до четвертого класу, вона зазнавала цькування з боку вчителів.

Слідство проводить, окрім інших, психіатричну експертизу її стану.

Слідство також установило, що арбалет марки Man Kung, із якого стріляла Петрова, – спортивний. Підозрювана придбала його в інтернеті сама, на гроші, подаровані їй батьками на день народження.

Контекст:

6 вересня 19-річна Таїсія Петрова, яка вчилася у школі №11 до четвертого класу, прийшла до навчального закладу, піднялася на другий поверх і на очах учнів зробила два постріли – у вчительку української мови та літератури і завуча.

Одній жінці вона влучила у спину, а іншій – у руку, арбалет відібрав у нападниці дев'ятикласник. Вчительок госпіталізували. Їм 50 і 55 років.

Нападницю затримали того самого дня, на руках у неї були порізи. Видання "Полтавщина" з'ясувало, що вона – студентка Національного університету цивільного захисту України, навчається на психолога.

ЗМІ писали, ніби за день до нападу їй наснилося, що вона має когось убити.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.