Стан дітей, госпіталізованих з отруєнням у Черкасах, стабільний – Гройсман

Гройсман: Організуємо лабораторну підтримку
Фото: Volodymyr Groysman / Twitter

Лікарі спрацювали оперативно і професійно під час надання допомоги дітям, які отруїлися в Черкасах, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив у Twitter 8 травня, що стан госпіталізованих з отруєнням дітей у Черкасах стабільний.

"Черкаська обласна дитяча лікарня. Відвідав дітей, стан усіх стабільний. Лікарі спрацювали оперативно і професійно. Усі аналізи зроблені, ризиків немає. Організуємо лабораторну підтримку. Також тут залишаються лікарі з Києва, які приїхали разом із нами", – пише Гройсман.

Станом на 14.00 8 травня в лікарні Черкас госпіталізували з ознаками отруєння 53 учнів Черкаської загальноосвітньої школи №8, а також двох учителів, повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Президент України Петро Порошенко доручив голові Служби безпеки України Василю Грицаку, керівнику Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколі Чечоткіну та голові Черкаської обласної державної адміністрації Юрію Ткаченку вжити заходів для встановлення причин отруєння дітей.

У ДСНС повідомили, що перевищення вмісту небезпечних хімікатів у повітрі на території школи не виявили. Очікують на результати проб води із системи водопостачання навчального закладу.