Стерненко не хоче, щоб справу про напад на нього розслідували правоохоронці Одеської області

Стерненко: Я не вірю в незалежне розслідування
Фото: Сергій Стерненко / Facebook

Колишній лідер одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко зазначив, що керівник обласної поліції Дмитро Головін і регіональний прокурор Олег Жученко відчувають особисту неприязнь до нього.

Екс-глава одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко переконаний, що регіональні правоохоронці не можуть об'єктивно розслідувати напад на нього. Про це він заявив у інтерв'ю виданню LB.ua, яке опублікували 28 травня.

Стерненко нагадав, що керівник обласної поліції Дмитро Головін у справі про сутички з активістами в Міському саду Одеси, які відбулися в листопаді 2017 року, проходить у статусі потерпілого. Також "упереджену позицію" щодо нього нібито демонстрував і прокурор області Олег Жученко.

"Я не вірю в незалежне розслідування, якщо процесом керуватимуть люди, які через свою особисту неприязнь уже намагалися відправити мене до в’язниці. Матеріали потрібно передавати в іншу область, іншим правоохоронним органам", – наголосив Стерненко.

24 травня активіст повідомив про замах на себе. Стерненко дістав пошкодження руки та забій голови. Під час цього активіст завдав одному з нападників смертельного удару ножем у живіт. Друга людина втекла.

Загиблий учасник конфлікту був бійцем 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади Збройних сил України.

25 травня поліція затримала чоловіка, який зник із місця події. Пізніше його відпустили без вручення підозри.

Інцидент кваліфікували за ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч. 1 ст. 15 (замах на вбивство) і ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці розглядають кілька версій події. Радник голови поліції Одеської області Руслан Форостяк зазначив, що сторони конфлікту "надають протилежні за змістом свідчення".

26 травня Стерненко припустив, що його можуть відправити до СІЗО через відкрите кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство".

28 травня активіст прибув на лікування до Києва. Того ж дня начальник управління превентивної діяльності Нацполіції в Одеській області Іван Іщенко повідомив, що Стерненку нададуть охорону.