Стрілянина в Києві. У поліції кажуть, що йдеться про конфлікт між новим і старим власниками квартири

Конфлікт стався через квартиру
Фото: mvs.gov.ua
Стрілянина у квартирі на вулиці Голосіївській у Києві сталася у зв'язку з конфліктом між новим і старим власником житла.

Про це начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко розповів на брифінгу після затримання стрілка, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Правоохоронці приїхали за викликом на конфлікт. Яка зі сторін викликала поліцію, поки невідомо.

Чоловік забарикадувався у квартирі і стріляв через двері. За словами Крищенка, було щонайменше два постріли. Постраждало двоє: у поліцейського вогнепальне поранення руки, у ще в однієї людини, цивільної, – поранення обличчя. Глава столичної поліції уточнив, що переговори із чоловіком вели понад годину.

За словами Крищенка, із чоловіком у квартирі була жінка, можливо, це його дружина. Вона не була заручницею, підкреслив глава столичної поліції.

Telegram-канал "Новини.Liveповідомив, що стрілка звуть Іван Мартинюк, йому 38 років.

Родич Мартинюка у спілкуванні з журналістами розповів, що поліцію викликали, оскільки у Мартинюка "незаконно хотіли забрати квартиру" якісь люди "в чорному". Відео спілкування чоловіка із засобами масової інформації опублікував Telegram-канал "Политика страны".

За його словами, квартиру продали на аукціоні СЕТАМ.

Крищенко уточнив, що житло вирішили штурмувати, коли стрілок підпалив квартиру, оскільки виникла загроза для всього будинку.

Контекст:

Чоловіка, який забарикадувався у квартирі, затримали. Перед цим він підпалив квартиру.