Суд дав шість років ув'язнення майору, який у Києві п'яним збив трьох першокурсниць. Двом дівчатам тоді ампутували по нозі

Холодного зобов'язали виплатити потерпілим 249 тис. грн витрат на їхнє лікування
Фото: sudreporter.org

Шевченківський райсуд Києва 3 квітня призначив шість років ув'язнення майору Української військово-медичної академії Володимирові Холодному, який 2020 року п'яним збив трьох першокурсниць. Про це повідомляють "Судовий репортер" і "Суспільне".

Чоловіка визнали винним у порушенні правил дорожнього руху, що призвело до тяжких тілесних ушкоджень у потерпілих.

Крім тюремного ув'язнення, суд заборонив майору на три роки керувати транспортними засобами. Змінили й запобіжний захід – суд постановив узяти обвинуваченого під варту.

Також задоволено позов військового шпиталю про стягнення з Холодного 249 тис. грн витрат на лікування постраждалих. Раніше адвокат у суді повідомляв, що протягом останніх двох років Холодний не міг влаштуватися на роботу й не мав жодного прибутку, щоб допомагати потерпілим. Захисник запевнив, що майор визнає провину в повному обсязі.

Сторона обвинувачення вимагала для підсудного максимального покарання у вигляді восьми років ув'язнення. На думку прокурора, м'яка кара для Холодного негативно вплине на ставлення інших водіїв до правил дорожнього руху.

Контекст:

ДТП на території військової частини сталася 25 серпня 2020 року, Холодний наїхав на курсанток, які стояли біля адмінбудівліПостраждали випускниці цивільних медичних вишів, вони успішно склали іспити у військово-медичній академії та прийшли отримати військову форму.

За даними прокуратури, Холодний перебував у стані алкогольного сп'яніння (понад 2 проміле за максимально допустимої норми вмісту алкоголю у крові водіїв – 0,2 проміле).

26 серпня Шевченківський районний суд Києва відправив майора під варту. Його дії кваліфікували за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження).

Двом постраждалим курсанткам довелося ампутувати по одній нозі, у третьої були зламані обидві ноги.