Суд узяв під варту водія, який збив під Харковом двох пішоходів

Суд обрав запобіжний захід для водія, який збив пішоходів на трасі
Фото: depositphotos.com
3 грудня Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід для водія, який збив на трасі неподалік Люботина Харківської області двох жінок-пішоходок, обидві вони загинули. Про це повідомило Суспільне.

41-річного водія взяли під варту на 60 діб без права на внесення застави. Чоловік провину не визнає.

"Я їхав у напрямку Харкова, погода була поганою, починався дощ, було темно, це було близько 17.00. Коли їхав до місця, на якому сталася ДТП, я не бачив знаку пішохідного переходу через дощ, темряву та транспорт, який рухався назустріч. Несподівано з моєї сторони з'явився пішохід, коли вони почали свій рух, я не бачив, у мене не було часу зреагувати”, – розповів водій.

За його словами, він намагався гальмувати, але не зміг уникнути зіткнення.

"Я їхав близько 100 км/год, це було не в населеному пункті, а на трасі, вважаю, що швидкість була безпечною. Я здійснив наїзд на пішоходів, готовий допомагати їхнім сім'ям", – зазначив чоловік.

Контекст:

1 грудня біля зупинки "Водяне" у місті Люботин сталася ДТП. Водій автомобіля Hyundai Elantra збив двох жінок, які переходили дорогу нерегульованим пішохідним переходом. Від отриманих ушкоджень 56-річна жінка померла на місці, пізніше у лікарні померла 21-річна жінка.

Поліція відкрила провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув'язнення строком від п'яти до 10 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.