Суд відправив під арешт без права на заставу двох чоловіків, які напали на працівника ТЦК із сокирами

Суд задовольнив клопотання слідчих, сказали "Укрінформу" в поліції
Фото: pixabay.com

Жителів Чернівецької області, які причетні до наїзду автомобілем і нападу із сокирами на працівника територіального центру комплектування (ТЦК), суд відправив під арешт. Про це 11 березня "Укрінформу" повідомили в поліції регіону.

"Щодо затриманих раніше чоловіків, то за клопотанням слідчих суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави", – сказав співрозмовник агентства.

"Укрінформ" пише, що досудове розслідування триває за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї) Кримінального кодексу України, але слідство не відкидає додаткових кваліфікацій події.

Контекст:

7 березня в мережі з'явилося відео інциденту на блокпості "Горлеча". На кадрах видно, як посеред дороги один чоловік сидить верхи на коні і тримає в руках сокиру, а навпроти нього стоїть двоє військових у формі. Потім на дорозі з'являється "Нива" (ВАЗ-2121) і збиває одного з військкомів. Після цього "Нива" повертається до блокпоста, із неї виходить двоє чоловіків, один із яких, імовірно, водій, тримає в руках сокиру. На відео видно, як він б'є людину у військовій формі сокирою.

З оприлюднених кадрів випливає, що неподалік від місця події стоять іще двоє чоловіків у формі з автоматами й поліцейський, але в конфлікт вони не втручаються. "Викликай групу реагування або на 102 дзвони", – каже один із них іншому.

Поліція регіону повідомила, що затримала обох чоловіків, які напали на 41-річного працівника ТЦК, їм 28 і 43 роки.

Потерпілим виявився колишній боєць 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ сержант Микола Мусензовий, якого було переведено в ТЦК після двох важких поранень на війні. Він має ордени "За мужність" III і II ступеня.

Нападники, за словами голови Селятинської громади Валерія Полянчука, – двоє братів, у одного з яких син зник безвісти на війні, а батько із 2014 року воює добровольцем, а другий – сам брав участь в антитерористичній операції на сході України.