Суд вирішив, що експоліцейський, підозрюваний у вбивстві в Переяславі п'ятирічного хлопчика, залишиться в СІЗО

Приходько перебуває під арештом протягом двох років
Фото: Ірина Венедіктова / Facebook (архів)
22 червня Київський апеляційний суд залишив без задоволення скаргу на продовження строку арешту підозрюваному у справі про вбивство в Переяславі Київської області п'ятирічного хлопчика Кирила Тлявова. Про це поінформував сайт суду.

Суд не назвав прізвища фігуранта справи, однак під вартою залишається тільки один із них – колишній поліцейський Іван Приходько.

"Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області від 7 червня 2021 року, якою задоволено клопотання прокурора та подовжено щодо обвинуваченого, громадянина П., запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці, тобто із 7 червня 2021 року до 7 серпня 2021 року", – ідеться в повідомленні.

У суді зазначили, що апеляційну скаргу залишили без задоволення.

"Ухвалу Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду [...] змінено. Вважати продовженим строк тримання під вартою на 60 днів, тобто до 5 серпня 2021 року включно", – пояснили у відомстві.

У суді нагадали, що "громадянина П." обвинувачують у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 119 (убивство через необережність) Кримінального кодексу України.

Контекст:

Кирило Тлявов дістав вогнепальне поранення голови 31 травня 2019 року в Переяславі Київської області. 3 червня хлопчик помер у лікарні в Києві. У справі фігурує четверо людей: поліцейські Володимир Петровець і Іван Приходько, неповнолітній син Петровця, а також їхній знайомий Дмитро Кривошей. За даними слідства, вони стріляли з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах неподалік від місця, де гуляла дитина, одна з куль влучила в нього.

Трьох фігурантів справи взяли під арешт у червні.

Приходька тримають під вартою без права внесення застави, Петровець і Кривошей у березні 2020 року вийшли із СІЗО після внесення застави в розмірі 280 тис. грн. Зброї, із якої стріляли в дитину, не знайшли.

У травні 2021 року генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова заявила, що суд у справі про смерть Тлявова наближається до фінальної стадії.