Суд заочно заарештував підозрюваного у побитті Найєма

Інцидент за участю Найєма стався увечері 30 квітня в центрі Києва
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Суддя Шевченківського районного суду Києва постановив доправити підозрюваного у побитті нардепа від Блоку Петра Порошенка Мустафи Найєма Магомеда-Аміна Саїтова до суду для розгляду питання про застосування запобіжного заходу або його зміни.

7 травня Шевченківський районний суд Києва заочно заарештував аа-Аміна Саїтова, якого підозрюють у побитті нардепа від Блоку Петра Порошенка Мустафи Найєма в центрі Києва 30 квітня. Про це повідомила прес-служба суду у Facebook.

"Слідчим суддею постановлено рішення, яким підозрюваному Саїтову Магомеду-Аміну Абубакаровичу обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави", – повідомили у прес-службі.

Термін дії рішення про арешт підозрюваного становить 56 днів, тобто до 1 липня 2018 року.

"Слідчий суддя постановив доставити Саїтова Магомед-Аміна Абубакаровича в Шевченківський районний суд Києва для розгляду питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміни на більш м'яку міру запобіжного заходу після затримання підозрюваного, однак не пізніше як через сорок вісім годин з часу його доставки до місця кримінального провадження", – додали у прес-службі.

Інцидент за участю Найєма стався увечері 30 квітня в центрі Києва. Депутат стверджує, що не поступився дорогою автомобілю, який порушував правила дорожнього руху, і викликав поліцію. Друзі водія побили політика. Йому зламали щелепу.

1 травня голова поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що серед учасників конфлікту було двоє громадян Росії і один українець. Їх було затримано та поміщено в ізолятор тимчасового тримання.

2 травня Шевченківський суд відправив під цілодобовий домашній арешт громадянина РФ Магомеда-Саліха Саїтова, а також призначив нічний домашній арешт для громадянина України Ахмета Саїтова і громадянина РФ Умала Тімербулатова.

За даними МВС України, четвертий учасник бійки Магомед Амін Саїтов одразу після інциденту купив в інтернеті квиток на літак і вилетів із Києва у Баку. Удару Найєму в обличчя, за попередніми даними, завдав саме він. 1 травня Національна поліція України оголосила Магомеда-Аміна Саїтова в розшук. 5 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що підозрюваного затримали в Азербайджані.

Адвокат Олег Іщенко заявив, що азербайджанські правоохоронці відпустили Магомеда-Аміна Саїтова у зв'язку з відсутністю необхідних документів з українського боку.