У 2020 році Нацполіція України розслідувала понад 60 тис. тяжких злочинів

Цуцкірідзе: Майже половина виявлених організованих груп вчиняла злочини у сфері незаконного обігу наркотиків та проти власності
Фото: npu.gov.ua
Майже половина зареєстрованих у другому півріччі 2020-го кримінальних злочинів – це кримінальні проступки. Про це заявив начальник Головного слідчого управління Нацполіції України Максим Цуцкірідзе.

У 2020 році слідчі Нацональної поліції України розслідували 60,5 тис. тяжких та особливо тяжких злочинів. Про це 27 лютого розповів заступник начальника НПУ – начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе, пише пресслужба Нацполіції.

Це на 3 тис. більше, ніж минулого року. Позитивна динаміка, зокрема, простежується в розслідуванні збуту наркотичних засобів, вимагань, дорожньо-транспортних подій, незаконних заволодінь транспортними засобами, легалізації доходів, службових злочинів. Слідчі забезпечили відшкодування збитків на суму 3 млрд 300 млн грн, повідомили у МВС.

Правоохоронці розслідували 493 провадження у 3573 злочинах, скоєних організованими злочинними угрупованнями. До суду передали 339 обвинувальних актів.

"Майже половина виявлених організованих груп вчиняла злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та проти власності", – сказав Цуцкірідзе.

У МВС підкреслили, що запровадження у 2020 році інституту кримінальних проступків і створення підрозділів дізнання дало змогу забезпечити швидке розслідування нетяжких злочинів і зосередити увагу слідчих на розслідуванні тяжких.

"Майже половина з числа всіх зареєстрованих у другому півріччі минулого року кримінальних правопорушень – це кримінальні проступки. До суду направлено обвинувальні акти у понад 27 тис. кримінальних проваджень", – зазначив начальник слідчого управління.