У Бердянську під час зйомок відео підпалили підлітка. У дитини опіки 30% тіла – поліція

Дитина з опіками 30% тіла перебуває в реанімаційному відділенні Бердянської дитячої міської лікарні
Фото: depositphotos.com

12-річний хлопчик добровільно погодився брати участь у зйомках. Друзі облили його спиртом, підпалили і стали знімати те, що відбувається, на телефон. Про це повідомили в Національній поліції України.

28 листопада в Бердянську Запорізької області підлітки, намагаючись зняти відео, підпалили 12-річного друга. Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Інформацію про те, що в міську лікарню доправили хлопчика з опіками тіла різного ступеня тяжкості, правоохоронці одержали від медиків.

Потерпілий розповів, що опіки дістав унаслідок підпалу, який зробили його друзі. Хлопчик добровільно на це погодився, компанія намагалася зробити "круте" відео, ідеться в релізі.

"Для цього двоє однолітків потерпілого зібралися за місцем мешкання одного з них, коли нікого з дорослих не було вдома, облили хлопця спиртом та підпалили. Увесь процес знімали на телефон. Підлітки пояснили, що сподівалися лише на вогонь, без опіків. Потім загасили товариша у ванній кімнаті, та злякавшись скоєного, відвели  його додому.  Карету швидкої допомоги викликала вже мати хлопця", – розповіли в поліції.

Дитина з опіками другого ступеня 30% тіла перебуває в реанімаційному відділенні Бердянської дитячої міської лікарні.

У поліції зазначили, що встановили всіх учасників події, ведуть досудове розслідування. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.