У Черкасах помер підліток, який місяць тому дістав поранення в тирі

Дитина дістала поранення в тирі 19 квітня
Фото: ch.npu.gov.ua
У Черкасах помер школяр Артем Попов, який місяць тому дістав поранення в тирі. Про це повідомила пресслужба Черкаської міськради 19 травня.

"Лікарі протягом місяця боролися за життя дитини, проте воно все одно трагічно обірвалося", – ідеться в повідомленні міськраді.

Контекст:

15-річний школяр дістав вогнепальне поранення в голову 19 квітня в тирі дитячо-юнацької спортивної школи, який вона орендує в приміщенні гімназії №9 у Черкасах.

Як саме це сталося, невідомо. У поліції повідомляли, що тренер видавав зброю підліткам і вийшов із кімнати для стрільби. Поки він говорив зі школяркою, яка також прийшла на заняття, стався постріл.

За фактом інциденту поліція відкрила кримінальні провадження про недбале зберігання зброї (ч. 1 ст. 264), незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263) і замах на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115) Кримінального кодексу України. Тренера затримали.

Школяра прооперували, кулю з його голови вдалося витягти, писало місцеве видання "Вичерпно" 21 квітня.

26 квітня меддиректорка Черкаської обласної дитячої лікарні Наталія Волчкова повідомляла, що підліток перебуває в украй тяжкому стані, його під'єднали до апарата штучної вентиляції легенів.