У Черкасах тимчасово закрили школу, де отруїлися діти – Держспоживслужба

Усього по допомогу до лікарів зверталося 94 дитини
Фото: dsns.gov.ua

У школі в Черкасах, де 8 травня отруїлися діти, будуть проводити повторні лабораторні дослідження води і повітря, повідомили в Держспоживслужбі.

У Черкасах тимчасово закрили школу №8, де 8 травня понад 50 дітей отруїлися невідомою речовиною, повідомляє Держспоживслужба 11 травня.

"Роботу школи... №8 тимчасового призупинено до завершення проведення комплексу санітарно-гігієнічних заходів із забезпечення належного санітарного стану закладу (генеральне прибирання, дезінфекція, провітрювання навчальних, підсобних, санітарно-побутових приміщень, харчоблоку тощо), із проведенням повторних лабораторно-інструментальних досліджень об’єктів середовища життєдіяльності (атмосферне повітря, гігієнічні змиви тощо)", – ідеться в повідомленні.

Також наголошують, що під час попередньої перевірки проб води і ґрунту небезпечних речовин виявлено не було.

Держспоживслужба підкреслює, що повідомлення у ЗМІ про те, що до отруєння школярів могли призвести ремонтні роботи, не відповідають дійсності.

8 травня у черкаській школі №8 сталося масове отруєння. Загалом по допомогу до лікарів зверталося 94 дитини, 57 осіб госпіталізували.

За фактом події поліція відкрила провадження про порушення санітарних норм.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що перевищення вмісту небезпечних хімікатів у повітрі на території школи не виявили. Навчальний процес у школі припинили до закінчення розслідування.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав, що отруєння могло статися через розпилення невідомої речовини.

Станом на 11 травня в лікарнях Черкас залишається 36 осіб – 32 дитини та четверо дорослих.