У Чернігові на виставці боєприпасів стався вибух, постраждали дорослі й діти

У міськраді заявили, що не давали дозволу на захід із боєприпасами
Фото: Пресслужба Чернігівської міської ради / Telegrаm
3 вересня в історичному центрі Чернігова стався вибух на виставці боєприпасів, постраждало троє дітей. Про це повідомив у Facebook голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

"На заході, який передбачав інтерактив для дітей, чомусь була й експозиція з бойовою зброєю, яка спрацювала. Троє дітей постраждали. Зокрема, дворічний хлопчик перебуває в тяжкому стані", – написав він.

Голова обладміністрації зазначив, що постраждалих забезпечено кваліфікованою медичною допомогою.

"Наразі триває обстеження місця подій та з'ясування походження небезпечних експонатів. На місці працюють слідчі. Винні будуть покарані", – заявив Чаус.

Пресслужба Чернігівської міської ради написала в Telegram, що "ніяких офіційних дозволів на проведення цього заходу Чернігівська міська рада не надавала, а також не отримувала повідомлень про його проведення".

"Біля художнього обласного музею імені Галагана, на Валу, сталася надзвичайна подія. Під час заходу, де було представлено виставку боєприпасів, один із них здетонував, попередньо це був протитанковий снаряд, який потрапив у дах одного з приватних будинків, новобудову, у цьому мікрорайоні", – розповіли в мерії.

За її інформацією, унаслідок вибуху постраждали троє дітей і двоє дорослих.

Суспільне повідомляє, що, за останніми даними, постраждали семеро: троє дорослих і четверо дітей.

Пізніше мер Чернігова Владислав Атрошенко написав у Facebook, що постраждалих восьмеро: четверо дітей і четверо дорослих.

Контекст:

Після відкритого вторгнення в Україну російських військ 24 лютого частину Чернігівської області було окуповано, її звільнили на початку квітня.