На Дніпропетровщині судитимуть організовану групу за насильство над дітьми та дитячу порнографію

Справу передано до суду
Фото: depositphotos.com
Злочинці 16 років розбещували і ґвалтували дітей, а також поширювали дитячу порнографію, стверджують у прокуратурі.

У Дніпропетровській області групу осіб обвинувачують у тому, що вони 16 років розбещували дітей, знімали це на відео і поширювали ролики в мережі. Про це 12 січня повідомила пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Прокуратура затвердила і передала до суду обвинувальний акт щодо шістьох осіб за скоєння низки злочинів проти статевої свободи дітей.

"Зловмисники систематично ґвалтували та розбещували малолітніх дітей, користуючись тим, що потерпілі перебували в безпорадному стані та не могли чинити опір. Знущання над дітьми учасники групи фіксували на відео, які в подальшому розповсюджували в мережі інтернет", – ідеться в повідомленні.

Серед причетних, за даними прокуратури, були три молоді жінки (одна з них – колишня жертва ґвалтівників), які примушували до участі у створенні порнографії та до сексуальної експлуатації власних дітей.

Дії трьох учасників групи кваліфікують за ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 156 і ч. 4, ч. 5 ст. 301 Кримінального кодексу України (зґвалтування особи, яка не досягла 14 років; розбещення малолітніх; виготовлення, збут і поширення порнографічних предметів, що містять дитячу порнографію). Організатору групи, окрім указаних правопорушень, інкримінують також задоволення статевої пристрасті у неприродний спосіб, вчинене щодо малолітньої особи (ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу).

У прокуратурі заявляють, що двоє зловмисників почали свою діяльність ще 2002 року і поступово залучили до неї ще двох осіб. Ще один чоловік опиниться на лаві підсудних за співучасть у зґвалтуванні малолітніх, а їхня спільна знайома – за розбещення дітей.