У Донецькій області жінка намагалася видати свою дитину за чужу, щоб її віддати – поліція

За даними поліції, жінка не покидала дитини
Фото: EPA
У Донецькій області жінка намагалася видати свою дитину за чужу, щоб її забрали. Про це повідомила пресслужба обласної поліції 16 червня.

У поліцію надійшло повідомлення, що 25-річна жінка знайшла новонароджену дитину.

"З її слів стало відомо, що вона збирала черешню неподалік і почула дитячий плач, а підійшовши ближче, побачила загорнуте в ганчір'я немовля з пуповиною. Жінка розповіла, що забрала дитину додому та нагодувала, а потім викликала швидку допомогу", – повідомили у пресслужбі.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 135 Кримінального кодексу (залишення в небезпеці матір'ю своєї дитини).

"Оперативники розпочали розшук матері хлопчика та в результаті проведених заходів установили, що нею є заявниця. Жінка спочатку намагалася видати свою дитину за чужу та заплутати поліцію, проте перед наданими доказами зізналася. Жінка пояснила, що народила дитину 14 червня у себе вдома та піклувалася про хлопчика. Але зрозуміла, що через скрутну ситуацію не може доглядати за дитиною, оскільки вона вже самотужки виховує двох дітей. Наміру залишати дитину в небезпеці вона не мала, тому надала завідомо неправдиву інформацію про те, що виявила немовля в покинутому будинку. Дитина весь час знаходилася під її наглядом", – повідомили у пресслужбі.

У поліції зазначили, що після проведення слідчих дій і судово-медичної експертизи "буде прийнято процесуальне рішення".

Відео: Поліція Донецької області / Facebook