У ГПУ повідомили, що вибух машини в Києві був спробою вбивства співробітника українських спецслужб, підривник помер у лікарні

Вибух стався на стоянці в Голосіївському районі
Фото: Поліція Києва / Facebook

Мішенню терористичного акту був співробітник однієї зі спеціальних служб України, підтвердили в Генпрокуратурі. Саморобна міна спрацювала в момент закладання під машину.

Чоловік, який дістав поранення в ніч на 4 квітня під час спроби замінувати автомобіль у Голосіївському районі Києва, помер у лікарні. Про це прес-служба Генеральної прокуратури України повідомила "Українській правді".

"Невстановлена особа" о 3.17 намагалася закріпити вибуховий пристрій під автівку, розповіли у ГПУ.

"Під час закладення вибухівки внаслідок спрацювання вибухового пристрою зазначена особа отримала численні тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, від яких померла в лікарні, не приходячи до тями", – зазначили у відомстві.

Прес-служба Генпрокуратури назвала вибух замахом на терористичний акт стосовно співробітника української спецслужби, але не уточнила, про яку саме спецслужбу йдеться.

Слідство веде Головне управління Національної поліції в Києві, процесуальне керівництво доручено Головній військовій прокуратурі, додали у ГПУ.

Поліція Києва вранці 4 квітня повідомила, що в Голосіївському районі столиці стався вибух, потерпілого госпіталізували у важкому стані. Головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов написав, що автомобіль належить офіцерові української розвідки, а саморобну міну на автостоянці намагався закласти громадянин однієї із країн Середньої Азії.