У Херсонській області старшокласники довели 14-річну дівчинку до спроби суїциду – поліція

Стосовно трьох старшокласників склали адмінпротоколи за статтею про булінг, повідомили в поліції

Фото: hr.npu.gov.ua
В одному з інтернатів Бериславського району Херсонської області 14-річна дівчинка намагалася накласти на себе руки через постійне приниження з боку трьох учнів старших класів. Дівчинку вдалося врятувати, повідомляє пресслужба поліції регіону.

"Упродовж року троє хлопців психологічно принижували дівчинку і висловлювалися на її адресу нецензурною лайкою. Нещодавно учениця відмовилася ходити на навчання і наковталася пігулок. На щастя, дівчинку вчасно доставили в лікарню і врятували", – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за доведення до самогубства.

Працівникам ювенальної превенції потерпіла розповіла, що в інтернаті вона вчиться дещо більше ніж рік і весь цей час вона зазнавала булінгу з боку трьох 17-річних юнаків.

"Це підтвердили і батьки дівчинки. Вони пояснили, що донька відмовлялася їхати на навчання, після чого наковталася пігулок", – зазначили в поліції.

Ювенальні поліцейські поспілкувалися з учнями та керівництвом навчального закладу, які спочатку запевняли правоохоронців, що дівчинка сама своєю поведінкою провокувала інших учнів ображати її. Однак згодом деякі з учнів зізналися, що троє хлопців ображали ученицю без причини.

За словами керівництва інтернату, у навчальному закладі навчаються діти зі складним характером і ті, що мають проблеми з поведінкою.

Поліцейські з'ясували, що стосовно трьох молодих людей уже складали адміністративні протоколи через їхні хуліганські дії. Зараз на них знову склали адміністративні протоколи за ст. 173-4 (булінг учасника освітнього процесу).

Дівчинка поки що перейшла на дистанційну форму навчання, але її батьки ще вирішують, чи залишати доньку в цьому навчальному закладі.