У Казахстані поліція затримала водія з конем у салоні "Жигулів"

Затриманий виявився, за даними поліції, серійним крадієм худоби
Скріншот: Polisia Kz / YouTube
У Казахстані поліцейські затримали 31-річного місцевого жителя, в салоні його легкового автомобіля виявили живого коня. Про це повідомляє 13 вересня інформаційний портал міністерства внутрішніх справ Казахстану Polisia.kz.

півробітники батальйону патрульної поліції, які зупинили його на автодорозі, відразу ж доправили підозрюваного у відділок поліції разом з автомашиною, в салоні якої був живий кінь. Трохи пізніше знайшовся і господар викраденого коня, який зовсім і не знав про зникнення худоби", – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що затриманий громадянин причетний до крадіжок ще кількох коней і телят. Викрадених тварин він завантажував у свою машину і відвозив у тихе місце, після чого починав шукати покупців худоби.

Місцеве видання "Литер" пише, що машина затриманого – "Жигулі".

В обласному департаменті поліції заявили, що продовжують розслідування і шукають осіб, які скуповували викрадених тварин. Дії підозрюваного кваліфікували відповідно до ст. 188-1 (крадіжка худоби) Кримінального кодексу Казахстану. Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.