У Києві активісти ОУН під будівлею МВС скандують гасла з критикою на адресу Авакова

Присутні скандують гасла з критикою на адресу Арсена Авакова
Фото: strana.ua

У Києві біля будівлі Міністерства внутрішніх справ на вулиці Богомольця кілька десятків осіб із державними та червоно-чорними прапорами вимагають відставки глави відомства Арсена Авакова. Біля будівлі перебуває велика кількість правоохоронців.

Активісти Організації українських націоналістів разом із представниками інших націоналістичних партій у Києві під будівлею Міністерства внутрішніх справ України вимагають відставки глави відомства Арсена Авакова, повідомляє "Страна".

За інформацією агентства, наразі біля прохідної міністерства на вулиці Богомольця перебуває кілька десятків людей. У руках вони тримають державні та червоно-чорні прапори з написом "ОУН". Присутні скандують гасла з критикою на адресу Арсена Авакова.

В акції протесту також беруть участь активісти "Свободи" та "Правого сектору", які прийшли під будівлю відомства зі своїми партійними прапорами.

У місці проведення заходу перебуває велика кількість правоохоронців. Прилеглі до будівлі міністерства вулиці перекрили бійці Національної гвардії. Вони пропускають людей на місце проведення акції та перевіряють сумки на наявність заборонених предметів.

Уранці 9 травня в Києві на вул. Мазепи, 6 поліція заблокувала штаб Організації українських націоналістів, повідомила Київська міська організація Добровольчого руху ОУН.

Під час проходження учасників маршу "Безсмертний полк" повз заблокований офіс із вікон націоналістів у колону кинули димову шашку, унаслідок чого було травмовано поліцейського, повідомила прес-служба Національної поліції України.

Речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко заявив, що поліція зареєструвала кримінальне провадження за фактом подій біля офісу Організації українських націоналістів у Києві.

Заступник голови Національної поліції – начальник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що в київському офісі ОУН поліцейські затримали 24 людини.

10 травня керівник ОУН Микола Коханівський заявив, що добровольці мають намір вимагати відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Онлайн-трансляцію з місця події веде "24 канал" у своєму Facebook.