У Києві повідомили про замінування Шевченківського райсуду, де має відбуватися засідання у справі Савченко

25 жовтня Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт Савченко до 23 грудня
Фото: EPA

Фахівці не виявили вибухових предметів на території і в будівлі Шевченківського райсуду Києва, де має відбуватися засідання у справі позафракційного нардепа Надії Савченко.

17 грудня невідомі повідомили про замінування Шевченківського райсуду Києва. Про це поінформувала прес-служба суду у Facebook.

"О 12.15 до Шевченківського районного суду Києва надійшло повідомлення про замінування приміщення суду. У зв'язку з чим припинено роботу суду. На даний момент проводиться евакуація працівників та відвідувачів", – зазначили в прес-службі.

Пізніше прес-служба повідомила, що станом на 14.00 Шевченківський суд відновив свою роботу. Вибухових предметів у приміщенні і на території суду не виявили.

13 грудня позафракційний нардеп Надія Савченко заявила, що не може приїхати в Шевченківський райсуд, який розглядає її справу, через закінчення сухого голодування. Суд вирішив перенести засідання на 14.00 17 грудня.

22 березня Верховна Рада позбавила нардепа Савченко недоторканності і дала дозвіл на її затримання й арешт. 23 березня суд заарештував депутата без права застави.

Савченко підозрюють у підготовці терористичного акту, змові з метою насильницького повалення конституційного ладу, підготовці до посягання на життя державних діячів.

Генеральний прокурор Юрій Луценко стверджував, що Савченко та глава "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан планували "широкомасштабні терористичні атаки" в центрі Києва. Для цього вони нібито домовилися про постачання зброї з колишнім ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком.

2 серпня Луценко повідомив, що слідство у справі Савченко – Рубана завершено.

Шевченківський районний суд Києва 25 жовтня продовжив до 23 грудня арешт Савченко.