У Києві в іноземця відібрали криптовалюти на 7 млн грн й убили – поліція

Тіло жертви виявили в лісі Київської області
Фото: Національна поліція України / Telegram

Поліція Києва затримала чотирьох чоловіків, підозрюваних у пограбуванні й убивстві іноземця. Про це 29 липня повідомила Національна поліція України.

За даними правоохоронців, приблизно опівночі жителі Солом'янського району столиці чули крики й бачили, як кілька невідомих б'ють і силою садять в автомобіль чоловіка. Слідство вважає, що підозрювані змусили жертву віддати їм велику суму у криптовалюті.

"Четверо чоловіків віком від 24 до 29 років ретельно підготували план викрадення потерпілого. Фігуранти відстежили його адресу проживання і приблизно опівночі, коли він повертався додому, побили, силоміць затягнули в автомобіль і вивезли в закинуту будівлю на території Київської області. Там вони силою змусили потерпілого перерахувати біткоіни на їхній криптогаманець, після чого задушили чоловіка. Заволодівши його грошима, а це майже 7 млн грн, спільники вбили чоловіка й закопали тіло в лісі", – розповіли поліцейські.

Фігурантів – це четверо чоловіків віком від 24 до 29 років – затримали внаслідок спецоперації поліції за участю спецпідрозділу КОРД.

Їх повідомили про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України: п. 6 ч. 2 ст. 115 (навмисне вбивство з корисливих мотивів); ч. 4 ст. 187 (розбійний напад); ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі, вчинене організованою групою осіб); ч. 1 ст. 396 (приховування злочину). Суд узяв їх під варту без можливості внесення застави.