У Львівській області судитимуть колишнього керівника релігійної організації за зґвалтування дівчаток

Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі
Фото: depositphotos.com
У Львівській області розглянуть 11 кримінальних проваджень за розбещення та зґвалтування неповнолітніх щодо 47-річного колишнього керівника одного з незареєстрованих офіційно молодіжно-християнських товариств.

У Львівській області до суду передали обвинувальний висновок щодо 47-річного колишнього керівника одного з незареєстрованих офіційно молодіжно-християнських товариств за розбещення та зґвалтування неповнолітніх. Про це 22 лютого hromadske повідомили в обласній прокуратурі.

У відомстві імені підозрюваного не називають, проте, за даними телеканала, ним є Роман Московченко. Проти нього відкрито 11 кримінальних проваджень, чоловіка підозрюють у щонайменше 147 епізодах за фактом статевих злочинів, скоєних із 2005 року щодо шістьох дівчат віком від 11 до 14 років.

За даними слідства, Московченко із 2003-го до 2018 року працював координатором зовнішніх зв'язків у навчально-виховному комплексі "Школа-гімназія святої Софії". Від керівництва закладу він дістав дозвіл на проведення зборів у приміщеннях молодіжно-християнських товариств та храму Святого Архистратига Михаїла, де, за даними слідства, чоловік нібито і скоював злочини проти неповнолітніх.

У матеріалах провадження повідомляють, що чоловік приводив потерпілих в окреме складське приміщення на території храму, де здійснював щодо неповнолітніх "розпусні дії сексуального характеру". Він наказував потерпілим оголювати статеві органи, розглядав їх і торкався руками та статевим органом, повідомили у прокуратурі.

За даними слідства, чоловік також ґвалтував неповнолітніх дівчат. Такі дії відбувалися нібито під приводом покарання за погану поведінку дітей або як відшкодування витрат на них. Серед постраждалих були як діти з повних сімей, так і діти-сироти та позбавлені батьківського піклування.

У вересні поліція Львівської області інформувала, що чоловіка повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 і ч. 2 ст. 156 (розбещення малолітніх), ч. 4 ст.152 (зґвалтування особи, яка не досягла 14 років, незалежно від її вільної згоди), ч. 1 ст. 155 (статеві зносини з особою, яка не досягла 16-річного віку). Правоохоронці зазначили, що підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі.