У Львівській області внаслідок обвалення загинув шахтар

Обвалення на шахті сталося на глибині приблизно 500 метрів
Фото: pixabay.com

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі гірника на шахті у Львівській області за статтею про порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою.

У Сокальському районі Львівської області сталося обвалення на шахті "Надія", повідомив у Facebook депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

"Уночі біля 3.00 на шахті "Надія" відбувся великий обвал. Загинув 40-річний чоловік із Червонограда, батько двох дітей – Лунич Ярослав, 1978 року народження... На місці рятувальники намагаються витягти тіло гірника з обвалу", – написав Зінкевич.

У прес-службі поліції Львівської області зазначили, що правоохоронці почали розслідування інциденту.

"Поліцейські встановили, що на глибині близько 500 метрів унаслідок обвалу породи загинув 40-річний мешканець Червонограда, гірничий робітник очисного забою. Постраждалих внаслідок обвалу немає. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України", – ідеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років.