У Львівській області вибухнув кисень у військовому госпіталі, де лікують хворих на COVID-19

Пацієнтів госпіталю, у якому стався вибух, евакуюють
Фото: city-adm.lviv.ua

У Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн і репресованих перебувало 60 пацієнтів, які потребують штучного подавання кисню, повідомив мер Львова Андрій Садовий. Після вибуху хворих евакуюють в інші лікарні Львова.

У Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн і репресованих, який розташований у Винниках, трапилася нештатна ситуація з киснем. Про це ввечері 20 листопада у Facebook написав мер Львова Андрій Садовий.

"Попередньо, мова йде про вибух при заправці. Декілька десятків пацієнтів, які потребують штучної подачі кисню, потребують термінової евакуації до інших медзакладів. Серед пацієнтів є й важкі", – зазначив мер.

За його інформацією, на місце виїхали бригади швидкої допомоги. Львівська лікарня швидкої допомоги та 8-ма лікарня готові прийняти пацієнтів.

"Не думав, що новий "ковідний" корпус на Миколайчука, який ми щойно відкрили, знадобиться так швидко", – написав Садовий.

Пізніше він уточнив, що в госпіталі тимчасово немає можливості постачати кисень.

"Загалом у лікарні 60 киснезалежних хворих. 30 прийме до себе лікарня швидкої допомоги, п'ятеро з них у реанімації. 12 людей везуть у 8-му лікарню", – написав мер Львова.

Львівський обласний госпіталь ветеранів – один із найзавантаженіших медзакладів, які лікують хворих на COVID-19. Про це 20 листопада повідомила пресслужба Львівської обласної адміністрації.

У лікарні 186 хворих, киснева мережа працює з максимальним навантаженням, ідеться в повідомленні.

"Півтора тижня тому ми розширили кисневу мережу. До того мали 87 точок, на сьогодні вже 165. Це максимальне навантаження на тій кисневій станції, яку маємо на сьогодні", – розповів керівник медзакладу Максим Прикупенко.

До кінця року в госпіталі планують встановити нову кисневу станцію. Ідеться про бочку об'ємом 5 тис. літрів кисню. Дві станції і новий кисневий генератор дадуть змогу прокласти додаткових 200 кисневих точок і забезпечити лікарню киснем майже на 90%, зазначили в ОДА

За інформацією пресслужби, у реанімації госпіталю перебувало 16 хворих, 13 – під'єднано до апаратів штучної вентиляції легенів.