У Львові суд зобов'язав учительку заплатити 300 тис. грн за смерть дев'ятирічного школяра, який випав із вікна

Трагічний інцидент стався у грудні 2014 року
Фото: zaxid.net

Інструктор із фізкультури Львівської школи-інтернату №1 намагалася довести в суді, що відповідати за дитину, яка загинула, мала його мама.

Колишнього інструктора з фізкультури Львівської школи-інтернату №1 зобов'язали заплатити 300 тис. грн сім'ї дев'ятирічного учня, який після уроків випав із третього поверху закладу і загинув. Про це повідомило місцеве видання Zaxid.net.

26 лютого Апеляційний суд Львівської області відмовився пом'якшувати покарання вчительці, залишивши чинним вирок Франківського районного суду від 21 серпня 2017 року.

Адвокати вчительки стверджували, що вона не повинна відповідати за подію, оскільки після занять хлопчика передали мамі, яка залишилася пити каву з класною керівницею. Також батьки хлопчика нібито приховали від адміністрації школи інформацію про психічні розлади учня – у нього вдома повикручували всі ручки на вікнах через потяг до них, ідеться в матеріалі.

Суд відкинув усі аргументи захисників, вирішивши, що вчителька неналежно виконувала свої обов'язки. Виховательку засудили до одного року умовного ув'язнення.

Трагічний інцидент стався у грудні 2014 року. Після заняття з лікувальної фізкультури мама хлопчика залишилася з класною керівницею, а учня попросили почекати в коридорі. Після цього він постукав у клас до вчительки фізкультури і попросився посидіти поруч із нею. Учителька йому дозволила, однак після телефонного дзвінка відійшла на кілька хвилин. Повернувшись назад, вона виявила, що хлопчик відкрив вікно і випав.