У Німеччині мігрант із Сомалі напав із ножем на перехожих. Він убив трьох і п'ятьох тяжко поранив

Поліцейські зупинили чоловіка
Фото: EPA (архів)

У німецькому місті Вюрцбург 24-річний чоловік, який приїхав із Сомалі, напав із ножем на перехожих. Унаслідок цього загинуло троє людей, ще п'ятьох тяжко поранено, повідомило 25 червня видання Bild, посилаючись на представників поліції та владу.

Злочинця зупинили поліцейські, вистріливши йому в стегно, зараз він перебуває під вартою. Міністр внутрішніх справ Баварії Йоагім Геррман сказав, що нападник поранив маленького хлопчика. Імовірно, його батька вбили, уточнив він.

Перехожі намагалися зупинити нападника, за ним бігло понад 20 осіб

Про можливі мотиви затриманого поки інформації немає. Посилаючись на очевидців, Геррман заявив, що той кричав "Аллаху акбар". Мер Вюрцбурга Крістіан Шугардт зазначив, що чоловік був мігрантом, він перебував у країні протягом п'яти років і проходив психіатричне лікування.

Правоохоронці заявили у Twitter, що затримали нападника. Інформації про його спільників у поліції не підтвердили. Поліцейські оточили район, де стався напад. На вулицях залишається багато машин швидкої допомоги та поліції.

Контекст:

Менше ніж п'ять років тому у Вюрцбурзі озброєний ножем і сокирою 17-річний афганський підліток напав на чотирьох людей у поїзді і серйозно поранив їх, нагадало Bild.