У Полтавській області двох пенсіонерок звинувачують у наркоторгівлі

У місцях проживання жінок провели обшуки
Фото: pl.npu.gov.ua
Двох жительок Лубен Полтавської області підозрюють у торгівлі наркотиками. Про це повідомила пресслужба обласної поліції 11 червня.

"За попередньою версією слідства, 73-річна пенсіонерка налагодила тіньовий бізнес серед потенційних покупців із числа наркозалежних осіб. Окрім цього, поліція встановила, що жінка мала спільницю 1949 року народження, котра активно допомагала збувати наркотики", – ідеться в повідомленні.

Як повідомив начальник Лубенського райвідділу поліції Дмитро Майборода, за місцем проживання жінок провели обшуки.

"У ході обшуків вилучені підготовлені на продаж пакетики з наркотичними речовинами та пігулками, грошові кошти, мобільні телефони, банківські картки та інші речові докази їхньої протиправної діяльності", – сказав він.

Майборода зазначив, що вилучене передали на експертизу.

"Також установлено, що за період своєї злочинної діяльності 73-річна жінка відкрила рахунок в одному з банків, сума на якому сягала майже 660 тис. грн. Ці кошти були отримані в результаті збуту наркотичних та психотропних речовин", – додав він.

73-річну жінку повідомили про підозру за ч. 1 і 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів та вчинення таких дій повторно), ч. 3 ст. 321 (незаконне придбання і зберігання з метою збуту сильнодіючих лікарських засобів, вчинене повторно), ч. 2 ст. 311 (незаконне придбання і зберігання прекурсору з метою збуту) та ч. 2 ст. 306 (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, сильнодіючих лікарських засобів, із метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів, сильнодіючих лікарських засобів, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу. Її заарештовано.

Іншу жінку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 321 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також збут сильнодіючих лікарських засобів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 311 (незаконне придбання і зберігання прекурсору з метою збуту) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт передано до суду. Санкції статей передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.