У Полтавській області голову громади підозрюють у підробленні документів для отримання понад 14 млн грн із Державного фонду регіонального розвитку

Полтавська ОДА повідомила правоохоронцям про підробку документів ще в серпні
Фото: poltava.depo.ua
Під час подання проєктів для добору на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку голова Опішнянської територіальної громади Полтавської області Микола Різник підробив документи, щоб отримати гроші, заявили 22 вересня в Полтавській облдержадміністрації та подали заяви в поліцію і прокуратуру.

В ОДА нагадали, що попередній добір проєктів від громад проводить спеціальна регіональна комісія при обласній державній адміністрації, ця комісія перевіряє відповідність усіх документів нормам, і, якщо заявку оформлено правильно, проєкт допускають на розгляд у Мінрегіоні, а в іншому випадку документи повертають громаді.

Опішнянська громада цьогоріч подала проєкт термомодернізації головного корпусу місцевої школи, документ підписав голова громади Микола Різник. Під час перевірки в ОДА виявили, що експертний звіт щодо розгляду кошторису мав ознаки підроблення.

Цей звіт №1867 датовано 15 квітня 2020 року, на ньому стоїть підпис експерта сумського ТОВ "Центр експертизи", заявлена вартість кошторисної частини становить 14 300 000 грн.

Посадовці Полтавської ОДА звернулася в "Центр експертизи", там їм надали справжню копію експертного звіту з тим самим номером, але на ньому була інша дата – 24 лютого 2020 року, а також інша назва проєкту – "Капітальний ремонт частини фасаду будівлі ДНЗ ясла-садок "Берізка" в Опішні" – та інша кошторисна вартість – 15 100 000 грн.

У підсумку Полтавська ОДА не допустила проєкт до конкурсу, у серпні звернулася в Головне управління Національної поліції в Полтавській області і в Полтавську обласну прокуратуру для перевірки.

Контекст:

Видання "Сьогодні" повідомляло 26 липня, що Різника затримали у власному кабінеті на хабарі. Його підозрюють у тому, що він нібито допоміг одному з підприємців заволодіти земельною ділянкою і вимагав 12 тис. грн.