У Раді Федерації РФ назвали пожежу в Кемерові "ударом у спину" Путіну

Мізуліна: Він не випадково приїхав туди
Фото: council.gov.ru

Президентові РФ Володимиру Путіну "нема коли оглядатися" на те, як після нього "доробляють" російські посадовці, заявила член Ради Федерації РФ Олена Мізуліна.

Пожежа в Кемерові стала для президента РФ Володимира Путіна "ударом у спину", заявила 27 березня член Ради Федерації РФ Олена Мізуліна в ефірі телеканала "Россия 1".

"Для нього це удар у спину. Це страшне потрясіння, він не випадково приїхав туди. Тому що те, що він робить для Росії, – неймовірні речі, захищаючи на зовнішній арені Росію, усередині проводячи реформи неймовірної сили", – сказала вона.

За словами Мізуліної, Росія "молодіє", кількість дітей у країні зростає.

"Ми радіємо всьому цьому, і раптом так бездарно за його спиною... А йому немає коли постійно озиратися на те, як виконують те, що він, пробиваючи стіни, вирішує, як ті посадовці на місцях це роблять. Фактично він сьогодні дістав цей удар у спину", – заявила вона.

Пожежа в чотириповерховому торговому центрі "Зимняя вишня" в Кемерові сталася 25 березня. Згідно із заявою місцевої влади, загоряння виникло в дитячій батутній кімнаті.

За даними міністерства надзвичайних ситуацій РФ, унаслідок події загинуло 64 людини. За словами родичів, жертвою трагедії стала 41 дитина.

27 березня в Кемерові побував Путін. Він поклав квіти до стихійного меморіалу біля ТРЦ "Зимняя вишня", а потім зустрівся з ініціативною групою громадян, які висловлювали недовіру до перебігу розслідування пожежі. Президент РФ закликав не сумніватися в офіційних даних про кількість загиблих.

Того самого дня на нараді губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв попросив вибачення в Путіна за пожежу. "Володимире Володимировичу, ви особисто телефонували мені. Ще раз спасибі велике. Прошу вибачення особисто у вас за те, що сталося на нашій території", – сказав Тулєєв.

Один зі свідків пожежі, аніматор та фотограф на ім'я Євген, стверджує, що палієм є дитина. Голова Слідкому РФ Олександр Бастрикін версію підпалу вважає малоймовірною.