У США чоловік відкрив стрілянину в будівлі компанії FedEx. Загинуло восьмеро осіб

Убиті були співробітниками компанії FedEx
Фото: EPA

У будівлі компанії FedEx в американському місті Індіанаполіс (штат Індіана) сталася стрілянина, загинуло восьмеро осіб. Про це повідомив телеканал WRTV із посиланням на офіцерку столичного поліцейського управління Індіанаполіса Джину Кук.

За словами Кук, виклик на місце, де почали стрілянину, надійшов у поліцію 15 квітня приблизно о 23.00 за місцевим часом (6.00 16 квітня за Києвом). Будівля FedEx розташована неподалік від міжнародного аеропорту Індіанаполіса.

Підозрюваний у стрільбі скоїв самогубство. Поліція повідомила, що востаннє стрілець працював із FedEx минулого року.

Телеканал NBC News повідомив, що внаслідок стрілянини п'ятеро осіб дістали поранення, їх доправили в лікарні. У домі підозрюваного правоохоронці виявили дробовик. 

Генеральний директор FedEx Фредерік Сміт сказав, що восьмеро вбитих були співробітниками компанії.

Контекст:

У Сполучених Штатах протягом останніх тижнів сталося кілька інцидентів зі стріляниною. Зокрема, 12 квітня в американському місті Ноксвілл (штат Теннессі) в середній школі "Остін-Іст-Магнет" поліцейський відкрив вогонь по учневі, який почав у нього стріляти. Учень загинув, а поліцейський дістав поранення. У ніч на 3 квітня у Вілмінгтоні (штат Північна Кароліна) внаслідок стрілянини на домашній вечірці загинуло троє людей, а 4 квітня стріляли в парку Бірмінгема (штат Алабама), після чого виявили загиблу жінку.

Ще кілька таких нападів сталося в березні. Наприклад, 20 березня на вечірці в нічному клубі в Далласі (штат Техас) поранення дістало восьмеро осіб, одна з потерпілих померла; 22 березня в Боулдері (штат Колорадо) в супермаркеті застрелили 10 осіб; 31 березня в Анагаймі (Каліфорнія) внаслідок стрілянини в бізнес-центрі загинуло четверо людей. В американському місті Атланта (Джорджія) 16 березня стріляли у трьох спа-салонах. Восьмеро людей загинули і ще одна постраждала.

Президент США Джо Байден закликав Конгрес заборонити продаж штурмової вогнепальної зброї після хвилі нападів у країні.