У Сумах студентки наковталися пігулок і викликали швидку допомогу – поліція

У поліції повідомили про отруєння лікарськими засобами двох 16-річних дівчат
Фото: depositphotos.com
У Сумах першокурсниці наковталися таблеток проти застуди за місцем проживання однієї з них, після чого викликали швидку допомогу, повідомила пресслужба поліції Сумської області.

У Сумах 26 лютого неповнолітні студентки отруїлися лікарськими засобами. Про це повідомила пресслужба поліції Сумської області.

Правоохоронці повідомили, що о 16.30 до них надійшло повідомлення з приймального відділення лікарні про отруєння лікарськими засобами двох 16-річних дівчат. За цим фактом у поліції відкрили кримінальне провадження і встановлюють причини й обставини події.

Попередньо встановлено, що першокурсниці наковталися таблеток проти застуди за місцем проживання однієї з них. Після чого самі викликали швидку допомогу, йдеться в повідомленні.

"На даний час можна стверджувати, що дана подія не пов’язана з так званими групами смерті та аналогічними челенджами у соціальних мережах", – заявив начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Нацполіції Сергій Тарасенко.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 120 Кримінального кодексу України (доведення до самогубства), у межах якого встановлюють усі обставини та причини цього інциденту.

17 лютого дві учениці восьмого класу з Умані Черкаської області випили у школі по 10 таблеток, їх госпіталізували з підозрою на отруєння препаратом "Дротаверин".

Перед цим, 16 лютого, дві учениці академічного ліцею "Гармонія" в Боярці Київської області отруїлися після того, як випили по 40 таблеток "Дротаверину". 13-річна школярка померла, а 12-річна перебуває в лікарні, її життю нічого не загрожує. У поліції повідомили, що до такого вчинку дітей спонукало відео в TikTok.

18 лютого в Києві 15-річного підлітка госпіталізували в "Охматдит" з отруєнням. За словами лікарів, він наковтався таблеток.

19 лютого ще дві школярки в Умані Черкаської області напилися пігулок не через челендж у соцмережах.