У Торецьку під землею застрягло понад 100 шахтарів

115 торецьких гірників перебувають під землею
Фото: depositphotos.com

У Торецьку Донецької області під землею застрягло 115 шахтарів, оскільки під час бойових дій було перебито лінію електромереж. Про це повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко у Telegram.

За його словами, на магістральній лінії електромереж 330 кВ спрацював аварійний захист – знеструмлено Центральну електропідстанцію НЕК "Укренерго" в районі Торецька і, як наслідок, – населені пункти Бахмутського та Краматорського районів.

Відновлювальні роботи вже розпочали, потрібно буде ліквідувати приблизно два десятки розривів дротів, додав Кириленко.

Через від'єднання електрики припинено подавання води від фільтрувальних станцій №1 і №2 Другого донецького водопроводу – Краматорськ, Слов'янськ, Дружківка, Костянтинівка, Торецьк та прилеглі населені пункти залишилися без води.

"Окрім того, 115 торецьких гірників залишилися під землею: 112 на шахті "Центральній", троє  на шахті "Торецькій". Адміністрації вживають необхідних заходів для підняття шахтарів на поверхню. Причина та наслідки знеструмлення ще уточнюються", – наголосив він.

Кириленко зазначив, що в умовах активних бойових дій перебої з подаванням електрики та води неминучі. Він закликав усіх місцевих жителів евакуюватися.

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він підкреслив, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

28 квітня Генштаб Збройних сил України повідомляв, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні.

26 травня Зеленський заявив, що наступ, який Росія веде на Донбасі, може зробити цей регіон безлюдним.