У Туреччині із затонулого судна врятували п'ятьох українців та одного росіянина. Названо імена

Біля узбережжя Туреччини в Чорному морі затонув суховантаж Arvin
Фото: depositphotos.com
П'ятеро українців і росіянин, яких урятували із судна Arvin, що затонуло біля узбережжя Туреччини в Чорному морі, перебувають у лікарні міста Бартин на півночі Туреччини. Пошуки ще п'ятьох громадян України та одного громадянина РФ тривають.

Із судна Arvin, що затонуло біля узбережжя Туреччини в Чорному морі, врятовано п'ятьох українців та одного іноземця, пошуки моряків тривають. Про це 17 січня повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко на своїй сторінці у Twitter.

"Посольство України в Туреччині надає консульську допомогу постраждалим, взаємодіє з турецькою владою", – заявив Ніколенко.

У посольстві України в Туреччині повідомили, що врятовані українці:

  • Геннадій Кравченко;
  • Владислав Затерка;
  • Олександр Перкатий;
  • Віталій Мережко;
  • Віталій Качур.

"Наші громадяни наразі перебувають у державній лікарні міста Бартин. Стан їхнього здоров’я задовільний. Пошуково-рятувальні тривають", – ідеться в повідомленні.

Посольство Росії в Анкарі у Facebook повідомило, що також урятовано громадянина Росії Миколу Кринова.

"Серед шістьох урятованих – один російський громадянин Кринов, старший технік судна. Наразі він перебуває в госпіталі міста Бартин, стан стабільний, загрози життю немає. Доля іншого громадянина Росії залишається невідомою", – повідомили у відомстві.

За словами громадянина РФ, трагедія сталася через погані метеоумови.

17 січня біля узбережжя Туреччини в Чорному морі затонув суховантаж Arvin. За інформацією Ніколенка, на судні були 10 українців і двоє іноземців.