"У війні проти Росії не можна бути веганом". Березовець уважає, що українські спецслужби повинні відповісти на вбивство Вороненкова

Березовець: У війні проти Росії не можна бути веганом
Фото: Taras Berezovets / Facebook

Учора українські спецслужби дістали "дзвінкого ляпаса", оскільки екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова вбили у статусі громадянина України, уважає політичний експерт, президент Фонду національних стратегій Тарас Березовець.

Убивство 23 березня в Києві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова – "дзвінкий ляпас" українським спецслужбам, на який будь-яка спецслужба, що себе поважає, просто зобов'язана відповісти, написав політичний експерт, президент Фонду національних стратегій Тарас Березовець на своїй сторінці у Facebook.

"У війні проти Росії не можна бути веганом. Убивство українських громадян, а саме таким був Денис Вороненков, у практиці спецслужб, зокрема й західних, завжди обертається принципом "око за око, зуб за зуб". Яким би не було минуле та сьогодення Вороненкова, він був убитий уже в статусі громадянина України. Не хочу заглиблюватися в нюанси роботи українських спецслужб, але вчора вони дістали дзвінкого ляпаса, на який будь-яка спецслужба, що себе поважає, просто зобов'язана відповісти", – зазначив він.

Березовець додав, що щоб воювати на рівних, треба знати ворога "так само добре, як росіяни знають нас".

Удень 23 березня кілер убив Вороненкова в центрі Києва. Охоронець політика смертельно поранив нападника, але й сам дістав поранення. Генпрокурор України Юрій Луценко поклав на Росію відповідальність за вбивство Вороненкова. У Нацполіції основною версією теж уважають дії РФ.

24 березня народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко повідомив, що вбив Вороненкова Павло Паршов – громадянин України, уродженець Севастополя, який пройшов підготовку у школі для диверсантів у РФ, а потім почав служити в Нацгвардії України.

Читайте останнє інтерв'ю Вороненкова, за трагічним збігом опубліковане у виданні "ГОРДОН" за півтори години до вбивства: "У Росії кричать, що потрібно обміняти мене на Сущенка, а якщо не вийде – убити, як Бандеру".