У Волинській області у п'ятиповерхівці вибухнули газові балони, почалася пожежа. Двоє людей постраждали

У квартирі під час вибуху перебувала мати з двома дітьми
Фото: ДСНС України / Facebook
У Нововолинську Волинської області у п'ятиповерховому будинку вибухнуло два туристичні газові балони, унаслідок вибуху постраждало двоє людей. Про це ввечері 10 грудня повідомили у ДСНС.

"Вибух стався у квартирі на п'ятому поверсі. За попередніми даними, вибухнув один туристичний газовий балон, а від нього здетонував інший", – ідеться в повідомленні.

У квартирі в цей час перебувала мати з двома дітьми. Жінка дістала незначні опіки. Медики надали їй допомогу на місці, від госпіталізації вона відмовилася.

"Чоловіка, який саме підходив до дверей помешкання, вибуховою хвилею відкинуло на сходову клітку. Він дістав травму голови", – розповіли у ДСНС.

Вибуховою хвилею було пошкоджено вікна й двері у квартирі, а також двері у сусідньому будинку. Окрім того, внаслідок вибуху виникла пожежа, яка охопила домашні речі, стелю і стіни. Рятувальники загасили вогонь за допомогою двох пожежних автоцистерн та автодрабини.

Контекст:

Від початку жовтня Росія здійснює масовані обстріли критичної інфраструктури. В Україні ввели стабілізаційні та аварійні вимкнення електрики.

У листопаді Держслужба з надзвичайних ситуацій зазначала, що в Україні почастішали випадки пожеж і вибухів у будинках – через вимкнення світла люди стали частіше використовувати несертифіковану продукцію для обігріву та приготування їжі, водночас порушуючи правила пожежної безпеки.

Лише у Києві за місяць вибухнуло 12 газових балонів, повідомила поліція на початку грудня.